Ineens zag ik de gaten in de planning en kon ze omzetten naar pure winst

Bonjour! Ik ben Rogér...

Meestal zit ik in Parijs bij de pandjes die ik daar opkoop, opknap en weer doorverkoop. Huizenflipper noemen ze me. Ik ben voorheen als aannemer actief geweest maar ben uit dat vak gestapt toen ik een mooie kans kreeg om een appartement in Parijs aan te kopen. Mijn vriendin Sophie heb ik daar ook ontmoet en we wilden altijd al een keer terug. Ik had binnen mum van tijd een nieuw team in Parijs opgebouwd. We zijn aan de slag gegaan en een goed jaar later konden we met een mooie winst een prachtig pandje opleveren. Dat konden we nog wel een keer flikken dachten we en zo ben ik nog steeds wel een beetje aannemer, maar dan voor mijn eigen panden. Sommige gaan in de verhuur, andere gaan meteen weer van de hand. Maar steevast met een "qualité superbe" :).

WAAR LOOPT JE KLANT TEGENAAN?

Ja ik heb dus niet echt klanten. Ik ben mijn eigen klant. Waar ik tegenaan loop is dat ik het overzicht wel eens verlies. Ik vind plannen lastig en heb echt hulp nodig met lijstjes maken en die netjes afwerken. Niet dat ik het niet kan – maar ik heb gewoon nooit de ideale manier gevonden om het te doen. Daar snij ik mezelf mee in de vingers want ik plan daardoor ruim in, heb langere looptijden op de projecten en er ging nogal eens wat mis tijdens de projecten omdat afspraken niet duidelijk waren en het werk weer even stil kwam te liggen.

WAT IS JOUW PASSIE IN JE VAK?

Tips krijgen voor panden die niemand anders nog heeft gehad. Ik handel snel en het geeft een kick om een kans binnen te lopen en de inspectie te doen of het de investering waard is of niet. Ik heb wel panden gehad waar serieus alles aan moest gebeuren – maar je ziet de potentie en je weet precies hoe je het aan gaat pakken. Als het dan een goed jaar later allemaal gelukt is, wil ik altijd meer en weer een nieuw project om mee aan de slag te gaan. Met een paar mooie projecten goed geld kunnen verdienen waardoor er steeds meer mogelijk wordt.

HOE HELPT DE VERBOUWAPP?

Zoals gezegd – voorheen nam ik mezelf voor: op dit project geen haast want dan gaat ‘t fout. Sinds mijn eerste project met de VerbouwApp kwam ik er in de eerste week al achter hoeveel ruimte ik in mijn planningen had. Natuurlijk uit voorzorg. Maar je ZIET ‘t in eens gewoon in de strokenplanning. Gaten! Mogelijkheden om werkzaamheden om te gooien waardoor uitvoerders in 1 x meer op kunnen pakken. Overal een paar daagjes speling bij elkaar waren in dat project een uitloop van dik drie maanden! Toen ik dat doorkreeg, ben ik alles met de app gaan plannen en runnen, waardoor ik niet 1 à 2 projecten per jaar kan doen, maar soms wel 5 of 5! Dat is een wereld van verschil, ook onder aan de streep. Die paar tientjes per maand die ik voor de app neertel, zal ik dus never nooit niet over zeuren.

WAT IS JE FAVORIETE FUNCTIE VAN DE APP?

De planningsoverzichten! Scheelt ook een hoop appen en bellen met de jongens die het werk uitvoeren. Het team dat ik hier heb verzameld is daardoor eigenlijk hechter geworden omdat het voor iedereen relaxt werkt.

WAT IS JOUW TIP AAN COLLEGA'S?

Check of je ook kan inlopen op de planning in plaats van uitlopen. Mijn ervaring is dat er altijd tijd te winnen valt en dat is dus gewoon geld dat voor t oprapen ligt. Trek de boel strak, investeer wat tijd in het managen via de app en het betaalt zich drie dubbel terug.

Aannemer
Arnoud

“De klant is altijd op de hoogte terwijl ik tijd bespaar”

Bouwbegeleider André

“In 1 klik heeft het hele bouwteam alle info op zak”

Probeer het zelf!

Neem de app een maand op proef