Verbouwen doe je eigenlijk 2x

Mijn naam is André Kars, bouwadviseur en bouwbegeleider

Ik werk al vele jaren als onafhankelijk bouwadviseur onder de naam Kars Bouwadviseur. Op mijn 15e ben ik al aan de slag gegaan als timmerman. Voor een periode van meer dan 20 jaar werkte ik als vakman op grote projecten met vaste collega’s. Ik heb ontelbaar veel panden succesvol verbouwd en ben langzaam opgeklommen van timmerman naar voorman, uitvoerder, werkvoorbereider en projectleider voor aannemers. Omdat ik alle facetten van verbouwen zelf ook jarenlang heb uitgevoerd, ken ik elk aspect en alle rollen op een verbouwing – of het nu een dakkapel betrof of een pand van € 2,5 miljoen. Die ervaring breng ik nu samen als bouwbegeleider waarmee ik niet alleen opdrachtgevers optimaal kan begeleiden, maar ook alle betrokken vakmensen op het project. Zelfs als er iets tegenzit met de techniek kan ik vaak nog een oplossing bieden door zelf op de ladder te klimmen – zelfs als het in m’n nette overhemd moet!

WAAR LOOPT JE KLANT TEGENAAN?

Als woningeigenaren van te voren hadden geweten hoe ingewikkeld een verbouwing kan zijn, hadden ze het bijna altijd compleet anders aangepakt. Laatst zei een klant nog: “Bij onze eerste verbouwing dachten we dat we alles zelf konden, en waren we soms zelf ook aannemer aan het spelen. Nu achteraf, na alle tegenvallers en verkeerde keuzes die we toen hebben gemaakt – hebben we voor de verbouwing voor ons nieuwe huis André Kars ingeschakeld. Het voelde alsof we nu tweederde van het werk al voor de verbouwing erop hadden zitten, waardoor de eigenlijke verbouwing zo ongelofelijk veel makkelijker verliep! Eigenlijk verbouwen we twee keer: 1x in ons hoofd met de juiste voorbereiding, 1x in het echt als de daadwerkelijke verbouwing gaat beginnen.”

WAT IS JOUW PASSIE IN JE VAK?

Aannemers beheersen echt een vak, maar bijna allemaal vinden ze het lastig om met klanten te communiceren – zeker als er iets mis gaat. Daarom breng ik de verbinding tussen de opdrachtgever en de aannemer en zijn verbouwteam, waardoor de verbouwing in één keer goed wordt opgeleverd. Ik zorg dat alle afspraken en doelen duidelijk zijn en behaald worden, prijzen eerlijk en transparant zijn en ik ben de toegang tot een netwerk van professionals waar ik echt achter sta en m’n hand voor in het vuur durf te steken! Toegang tot een netwerk dat soms zelfs binnen zeer korte tijd al klaar kan staan. Of je mij met of zonder netwerk inschakelt: er wordt verbouwd met een goeie vibe, en dat is ontzettend belangrijk!

HOE HELPT DE VERBOUWAPP?

Met de VerbouwApp beschikken de klant, het bouwteam en ik over 1 plek waar alles samenkomt. De werkzaamheden, planning, details over de uitvoering, bouwtekeningen – het is allemaal beschikbaar op een gestructureerde manier. De opdrachtgeer kan daardoor altijd de status en planning inzien. De uitvoerders hebben altijd de juiste instructies op zak om aan de slag te gaan. Mijn werk is daardoor minder versnipperd geworden. Excel is leuk, maar daar kan je niet meer appen of bestanden mee delen met de juiste persoon. Alles staat nu tip top klaar voor alle betrokken partijen en dat is fijn werken. Er gaat minder mis en alle afspraken en communicatie is vastgelegd. Dat scheelt vervelende discussies achteraf. Een mooie stap in professionler werken voor iedereen eigenlijk.

HOE WERKTE JE VOORHEEN?

Voorheen hield ik in mijn eigen templates in Excel de planning bij, of sloeg ik bestandjes in talloze mapjes op op mijn laptop. Ook al ben ik best gestructureerd en hou ik van orde, toch was ik nog vaak veel tijd kwijt aan het opslaan of opzoeken van informatie en documenten. Zat het nou in een email? Staat het op mijn laptop? Of was het in WhatsApp? En met wie had ik dat nou besproken en was het nou rond of moet ik nog nabellen? Ik werd er wel eens gek van en kon het werk lastig loslaten omdat je altijd open eindjes hield. Die heb ik geprobeerd te voorkomen maar dat lukte lang niet altijd voor 100%.

WAT IS JE FAVORIETE FUNCTIE VAN DE APP?

De mogelijkheid om van een takenlijst met data in 1 klik een professionele balkenplanning te krijgen. Ik hield daar altijd al van als jongen uit de bouw, deze moderne versie met zo veel gemak te voorschijn toveren geeft toch wel een kick. De klant is blij. En de jongens op de werkvloer hebben een sociale controle ontwikkeld en zien wie van wie afhankelijk is en kunnen door dit inzicht zelfstandig slimmere keuzes maken.

WAT IS JOUW TIP AAN COLLEGA'S?

Zet nou gewoon eens een project in de app. Ik weet hoe lastig het is om uit je groef te komen en dingen eens iets anders aan te pakken. Maar begin gewoon! Pak een project erbij dat over een tijdje gaat beginnen en voer de werkzaamheden gewoon eens in. Voeg je vaste ploeg eens toe en plan ze in. Zet je project live als je daar klaar voor bent en ervaar ‘t zelf! De VerbouwApp op je pc of laptop is voor mij een verademing – duidelijk en lekker werken. Terwijl de app op mobiel voor het bouwteam simpel in gebruik is.

Aannemer
Arnoud

“De klant is altijd op de hoogte terwijl ik tijd bespaar”

Huizenflipper Rogér

“Bleek dat ik per jaar 2 extra projecten aan kon!”

Probeer het zelf!

Neem de app een maand op proef